Alkuraskauden ultraäänitutkimus

Ultraäänitutkimuksessa varmistetaan, että raskaus on kohdunsisäinen, katsotaan sikiökaiku ja sydämen syke sekä mitataan pää-perämitta raskauden keston määrittämiseksi. Meillä on käytössä tavallinen 2D-ultra ja mukaan saa kuvatulosteen vauvasta. Ultra tehdään mahan päältä. Joskus voi olla tarpeen hyvän näkyvyyden saavuttamiseksi käyttää vaginaalista ultraäänianturia. Ennen ultraäänitutkimusta ei ole välttämätöntä käydä vessassa. Raskausviikkoja on hyvä olla vähintään 7+0, jotta tutkimus on luotettava. Alkuraskauden ultran voit varata viikoille 7+0-14+0. Voit tulla ultraan myös ennen ensimmäistä neuvolakäyntiä. Sisaruksen läsnäolo tutkimuksessa on mahdollista, jos perhe niin toivoo.

Ultraäänitutkimus maksaa 70€. Voit maksaa pankki- tai luottokortilla.
Peruutus maksuton vähintään kaksi tuntia ennen varattua aikaa. Peruutuksesta voi ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse. Peruuttamatta jätetyistä ajoista veloitetaan puolet varatun palvelun hinnasta.

Jos tarvitset ajan nopeasti, esimerkiksi alkuraskauden niukan verenvuodon takia, voit olla yhteydessä puhelimitse. Jos vuoto on runsasta, sinulla on heikko olo tai vuotoon liittyy kovia kipuja, on syytä olla yhteydessä perusterveydenhuollon päivystykseen.

Ajan alkuraskauden ultraan pääset varaamaan tästä.